tisdag 1 juli 2008

Lagar om alltings jävlighet sista jobbveckan innan semestern

1. Alla projekt du måste hinna få färdigt kommer att ta minst tio gånger så lång tid som du räknat med. Detta beroende på att allt som kan strula till sig KOMMER att göra det.

2. Alla utomstående du måste ha hjälp av för att överhuvudtaget ro projekten i land är redan på semester och kommer tillbaka i augusti.

3. Eftersom de som redan ÄR på semester haft en precis lika jobbig sista-veckan-innan-semestern som du själv kommer även deras misstag att studsa tillbaka och lämnas till dig och dina kolleger att lösa på något sätt.

4. Minst en person i din omedelbara närhet kommer att bryta ihop och/eller bli sjuk och behöva ditt stöd under just den här veckan.

5. Du lurar dig själv att du faktiskt har tänkt ut en riktigt bra lösning när du går in till din närmsta chef och säger: "Men jag kommer in på semestern och fixar det här." Först när du andats ut en kort stund över den lösningen kommer du ihåg att du ju faktiskt inte har någon barnvakt och alltså inte bara måste lösa väl valda jobbproblem på din semester, du måste även göra det samtidigt som en överaktiv toddler kommer att stå och dra dig i armen och kräva din uppmärksamhet och störa alla de som har SIN sista vecka innan semestern.

Inga kommentarer: