tisdag 11 augusti 2009

Tillbaka - nu som tvåbarnsmor

Jag hade nästan glömt hur gränslöst intellektuellt uttråkad man lätt blir av att vara hemma med spädis. Och det hjälper inte ens att läsa sjukt mycket böcker och kolla igenom ALLT man sparat på dvd:ns hårddisk medan man ammar (vilket man gör HELA tiden, dygnet runt).
Så jag måste helt enkelt börja blogga igen. Lite i smyg. Än så länge är det mest kaos hela dagarna eftersom Rufus inte börjat på dagis än och kräver konstant uppmärksamhet. Vi försöker förtvivlat ta oss ur betongen och göra UTFLYKTER till naturen varje dag, vilket har resulterat i att vi allihop är konstant utmattade. Rufus har dessutom börjat med den underbara vanan att gå upp ca halv sex på morgonen.
Bebis nummer två har efter två veckor äntligen fått ett namn: Anton. Han gör inte så mycket väsen av sig än, men är mjuk som en persika på huvudet och väldigt söt. Och det är förstås inte bra att han är lite gul, men det ser ju onekligen snyggt ut. Lite solbränt sådär.

Spektakulära händelser på Huddinge sjukhus vid kejsarsnittet:

1. Val av tidningar i väntrummet
I väntan på att få komma in till operation fick vi sitta i ett väntrum som av diverse informationstexter på väggen att döma mest användes av föräldrar vars barn skulle opereras. Eftersom vi fick sitta där ett tag och jag var både skitnervös och aptörstig började jag rota igenom tidningshyllan. Hittade Hus & Herrgård (tror jag den hette), Tidningen Jakt och – bäst av allt – tidningen Vildsvin. Som alltså var en hel glassig tidning som enbart handlade om vildsvinsjakt. Precis vad man känner för att läsa om när ens barn ska genomgå reparation. Peter skulle just börja läsa den när det var dags för oss att gå till operation.



(annons ur senaste numret av tidningen Vildsvin)

2. Narkosläkaren
Dagen innan hade vi fått träffa en narkosläkare som var så laidback att han var i det närmaste medvetslös. Han typ suckade inför varje fråga han var tvungen att ställa. Givetvis var det även honom vi fick vid snittet. Han kom insläntrande och såg gravt uttråkad ut. Fast det gjorde inte så mycket för han var en jävel på att sätta ryggbedövning.

3. Tvillingar
Samtidigt som vi låg på BB var det FYRA tvillingpar som hade fötts. Nattbarnmorskorna såg lite lagom stressade ut när man ringde på dem.

4. Morfin
Första dygnet efter snittet pumpar de verkligen i en morfin. Hur skönt som helst. Jag tror jag ska joina Thorsten Flinck och bli morfinist.

5. Maten
Tydligen är det rätt viktigt att inte käka gasbildande mat när man just gjort snitt. Så vad fick man då för specialkost för att hantera detta? Rå vitkål, kikärtor, bönor och ärtor.

Här är han förresten, my precious (som f.ö. heilar lite oroväckande ofta):

6 kommentarer:

Jessica (ord och inga visor) sa...

åh, jippie, har fortsatt ha dig på prenumeration i hopp om att du någon gång skulle börja blogga igen (som ju ordet "paus" antyder). Och vilken liten ängel till Anton du har fått, grattis. Ser fram emot att läsa mer skärholmen-blogging.

Olivia sa...

Ja! Äntligen! Har precis som Jessica haft kvar prenumerationen i hopp om fler inlägg. Välkommen tillbaka! (Om du nu är tillbaka för att stanna eller om det bara var tillfälligt).

Unknown sa...

Åh vad roligt att du är tillbaka!

e sa...

Kul att du är tillbaka. Jag behöver fler listor i mitt liv. Stort grattis till nye sonen.

Anna sa...

Det lönar sig att inte radera i RSS:en!
Hurra för att du är tillbaka.
Grattis till snittet, sonen och återkomsten till bloggen. Må du bli sjukt uttråkad så att du vill fortsätta underhålla oss bloggfans.

Sanna sa...

Naaaw, så söt. Jag har också sparat din bloggadress för någon gång borde du komma igång efter din paus. Ska själv ha en persika i november. Förresten är det normalt att plöja Stephenie Meyers vampyrböcker för ANDRA GÅNGEN fastän man är över 30år?