onsdag 12 augusti 2009

Utflykter i närmiljö

En av de jobbigare grejerna med att bo i lägenhet i betongen med barn är att man måste hitta på utflykter varenda jävla dag på semestern. Man kan liksom inte bara släppa ut dem bland bilarna och pitbullarna (i alla fall inte om de är under tre) och att stanna inne i den kvava lägenheten hela dagen är inte en option. Nu när man har en spädis som jag inte vill exponera för allt för mycket folk så här tidigt begränsas valmöjligheterna för utflykter ännu mer - allt ska ju helst ske så nära hemmet som möjligt. Ännu svårare blir det av att vi har en åsikt om vad en bra utflykt består i och Rufus har helt andra önskemål:

Mina och Peters förslag på roliga och bra sysslor i närmiljön när solen skiner:

1. Sätra strandbad
Bada, bygga sandslott och äta glass. Klassisk sommar.

2. Parkleken i Aspudden
Klappa kaniner, titta på getter och höns, leka, bada i plaskdammen och äta glass.

3. Gå till skogen
och plocka blåbär - nu när det finns.

4. Konditori Lyran
Sitta i skuggan på deras uteservering med en kopp kaffe och en fet bakelse och kolla på båtarna som far förbi.


Tyvärr överensstämmer de inte riktigt med Rufus förslag på roliga och bra sysslor i närmiljön när solen skiner:

1. Ekholmsvägen
Stå länge och titta på en brummande maskin - en slamsugare eller vad det nu är. Diskutera huruvida det är en Scania eller något annat bilmärke. Efter en lång stund förflytta sig några meter och stirra i evigheter på en lastbil med rostiga järnrör på flaket. Diskutera huruvida det är en Scania eller något annat bilmärke.

2. Ikea, Kungens kurva
Raskt ta sig upp till Barnens Ikea där de byggt upp en liten och jättetråkig tågbana - det är egentligen inte mer än en oval med en bro. Stanna där resten av dagen. Bli asförbannad och lägga sig på golvet och vråla om något annat barn så mycket som vågar titta på tågbanan.

3. Lekplatsen här på höjden
Eller egentligen inte så mycket lekplatsen som en skåpbil som står där. Där ska vi sedan stå och diskutera huruvida skåpbilen är en Mercedes eller något annat bilmärke.

4. Pressbyrån
Vilken som helst. Där ska obegränsade mängder Kinderegg inhandlas.

5. Lägenheten
Omväxlande ställa upp alla bilar på rad och diskutera vilka märken de är av, samt hoppa i sängen och kasta mjukislamm på varandra.

2 kommentarer:

Sofia sa...

komiskt, era utflyktsförslag låter ju väldigt barnvänliga, Rufus förslag låter väl lite mindre mysiga....skönt att bo i hus men efterssom jag ändå blir uttråkad här i förorten så måste vi nästan ändå åka på utflykter varje dag...

Nina Day sa...

haha, känner igen det där - olika bilder av vad som är roligt att göra! våra barn älskar också vara hemma i lägenheten och leka med sina tåg/bilar/lego, kolla på saker helt runtomknuten etc :-) Bor förresten inte så långt fr Sk-holmen (Hägerstensåsen) och har en son som heter Rufus - alltid roligt att stöta på andra som haft den utmärkta smaken att döpa sina barn till det!