lördag 12 april 2008

Trött i Trollskogen

Snudd på historisk dag för mig. För första gången sen Rufus föddes har jag och Peter gjort något ensamma, utanför huset, kvällstid! Så vad gjorde vi? Drack oss sanslöst berusade på någon bar? Gick på tjusig fest? Träffade long lost friends? Oh nej. Vi stretade iväg till Heron city i regnet för att gå på bio. Det är svårt med frihet. Väl där velade vi så länge om vi skulle ta en drink eller inte att vi till slut insåg att vi inte skulle hinna och gick ner till fjortisarna och tog en smothie istället.
Filmen var spansk skräck (Rec) så vi hade i princip hela biosalongen för oss själva. Skakkameror i “autentiskt” syfte borde förbjudas. Fast den VAR läskig på sina ställen.

Tidigare på dagen hade vi tagit Rufus till Trollskogen för att ha någon “skojig aktivitet”. Trollskogen i Skärholmen innebär inte en skön naturupplevelse eller ens lite plastig skogkitsch á lá Rainforest Café. Nej, Trollskogen - aka Sagolandet för barn - är pure white trash heaven för barnfamiljer. Först fyller man kidsen med socker, sedan låter man dem röja fritt bland diverse hoppborgar och bollhav i en jätteful industrilokal i utkanten av Skärholmen. Vart vi än gick i lokalen kom stora buffelhjordar av sockerrusiga 6-7-8-åringar och välte/trampade ner Rufus, luften och akustiken var så dålig att jag fick ont i huvudet bara av att titta på stället.
För alla som funderar på att starta ett liknande ställe, här är receptet:

1. Se till att nästan bara ha extremt söta bakverk och extremt surt bryggkaffe, eller sunkig kaffemaskinlatte, plus skräpmat att fylla magen med. Sätt upp plakat om att det är förbjudet att medta egen mat. Korv och mos till alla barn på barnkalaset.

2. Skryt med att ha elbilar som även de små barnen kan få “köra” själva genom fjärrstyrning. Se sedan till att inte en enda av bilarna fungerar. Huvudattraktionen blir istället sockerrusiga barns slagsmål först om att få en bil och sedan besvikelsen när det inte händer ett skit.

3. Gör fiket - där det är meningen att de vuxna ska sitta och fika medan ungarna slår ihjäl varandra - så omysigt som möjligt. Ta hjälp av belysningen (migränlysrör).

4. Se till att inte ålderssegregera en enda aktivitet - på så sätt maximerar du skaderisken och får ett stort antal galltjutande småbarn.

5. Ge stället ett namn som får folk att associera till stillhet och mystik.

Inga kommentarer: