söndag 18 januari 2009

Liket i bilen

Natten till lördagen eldades en bil upp i ett garage på Brantholmsgränd här i Skärholmen. När branden var släckt visade det sig finnas ett lik i bilen. Brantholmsgränd gives me the creeps. Till exempel finns det en lägenhet där vartenda fönster är igentejpat med svarta sopsäckar och kartongbitar (eller vänta … hm, den lägenheten KAN ligga på Ekholmsvägen, det är lite luddigt med vilken gata som är vilken).
Innan vi fick den här lägenheten var jag och kollade på en lägenhet på Brantholmsgränd och hela området fyllde mig av den sortens vaga obehag som man kan få ibland i stora städer som man inte har riktig koll på. I och för sig var jag väl lite småskraj för hela Skärholmen innan jag flyttade hit, men jag tror ändå på den där magkänslan. I slutet av gatan har dessutom någon klottrat skitstort på just en garagedörr något om att här slutar lagen att gälla. Fast på engelska, då. Vilket kändes extremt töntigt ända tills det dök upp ett lik i en utbränd bil utan registreringsnummer i samma garagelänga.
Det riktigt vidriga (ja, förutom att placera någon – död eller levande – i en brinnande bil, då) är att det där garaget ligger under en jävla massa höghus. Fan, om de nu ska hålla på och bränna bilar som nåt slags statement så kan de väl hålla sig till badparkeringen, som de brukar.

Fan, man kanske borde börja skriva deckare i hembygdsmiljö.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"liket i bilen " som du uttrycker det, hade familj och barn och var faktiskt både son och bror till oss som älskade honom så lite respekt vore kanske inte helt fel.

Tittip sa...

Ledsen om jag sårat någon. När jag skrev inlägget var kroppen ännu inte identifierad, jag kunde därför inte skriva den döda kvinnan/mannen i bilen, som jag egentligen ville.
Bekglagar sorgen.

Anonym sa...

Till Anonym... Antar att du är någon i fabbes familj?? Jag beklagar verkligen sorgen.. Det här är så hemskt.. Jag är en gammal bekant till Fabbe... Jag är fortfarande i chocktillstånd och gråter mig till söms... Så fruktansvärt hur någon kan göra så här... Kan nästan inte inse att detta hänt.. så overkligt... Tittar var och varannan timme på nätet efter nyheter om honom... Dessa hänsynslösa människor som gjort detta skall få sitt straff! Vet ju inte om du läser detta... Men om du/ni gör det: Hur kan jag komma i kontakt med er? Vill så otroligt gärna veta vad jag kan göra.. För tex få delta med kondoleanser.. Det skulle betyda så otroligt mycket för mig... Att få göra en sista gärning för honom... Visa min omtanke en sista gång... Han låg mig väldigt varmt om hjärtat.. En sån varm omtänksam person och fader.. han har ställt upp mycket för mig.. Jag brukar somna till låten i´ll be missing you.. Jag tror verkligen att han vakar över oss alla. speciellt sina barn.. Barnen var verkligen hans allt.. Kommer ihåg när yngsta sonen kom till världen.. så stolt han va över sin lilla mirakel kille som han brukade säga.. Barnen kom alltid i första hand.. Och mor... jag kan fortsätta i evigheter... Hur ska man göra för att uttrycka sin sorg? Känslan är ungefär som att man skulle ha ett spännband hårt lindat om hjärtat... Att förlora en sån fin nära vän är bland det värsta som man kan råka ut för... Och för eran del, familj... Det här är ju väldigt tidigt att säga.. hoppas ni inte tar illa upp.. Men hur får jag reda på var ceremonin kommer att hållas? Var han kommer att vila? Jag lämnar min mejl adress, om ni får ork och styrka nog att kontakta mig ang detta.. Jag skulle bli evigt tacksam... Han var en fin, reko kille.. Han kommer att vara otroligt saknad.. Kan nästan inte sluta skriva... Tårarna rinner för mycket, så nu måste jag.. min mejl är: anna_maria_eriksson@hotmail.com det är bara att kontakta mig om ni undrar över något eller bara vill skriva bort lite sorg.. Om ni har frågor eller vad som helst jag kan hjälpa er med... Tack på förhand. MVH Anna-Maria Eriksson i uppsala med stor sorg i hjärtat...

Anonym sa...

"liket i bilen" som ni kallar det har faktiskt familj och barn och jag känner mannens son.
Han hade fru,dotter,och son.