onsdag 4 februari 2009

Kul på jobbet (och lite efteråt)

1. Eriksson & Lindgren fick ett spontanmanus från … eh … oväntat håll. Nämligen från en av Sveriges mest kända brottslingar som sitter på Hall just nu. För er som inte vet så är E&L ett pyttelitet kvalitetsbilderboksförlag som för närvarande består av bara en person (eller, bara och bara, Moa är fan så bra och sliter så hårt att hon borde ha två personers lön) och ger ut tunga barnkulturnamn som Barbro Lindgren, Lennart Hellsing, Pernilla Stalfelt och Lena Andersson. Vilket uppenbarligen inte den här snubben hade full koll på eftersom han skickade sin självbiografi med lockande kapitelrubriker, så som Helvetets portar.

2. Lotta, vår toppenredaktör vars vikariat skulle gå ut om en månad har blivit inlasad och fått tillsvidaretjänst. Hurra! Nu kan jag vara alldeles lugn när jag drar iväg och föder barn i sommar.

3. Jag och Annika satt och spånade ihop ännu ett lysande jobbskämt. Jag ska inte dra alla detaljer nu, men det skulle inkludera en viss sorts illaluktande insekter instängda i kryddburkar med lufthål, samt sommargulliga vykort med texten: ”En doft av sommaren som varar länge … ” Som vanligt blev vi helt hysteriska och fnissade så att vi grät.

4. Lunch på Arirang med Ylva och Cia. Och hur fullt det än är får vi alltid samma hörnbord. Det är som om vi nu mer har vårt eget lilla stambord med namnskyltar på. Dessutom beställer vi tvångsmässigt samma sak varje gång vi är där.

5. Två färska ananser för 18:- på Prisma! I och för sig visade sig i alla fall den första vara så sur att tungan krullade sig. Men ändå! Två för 18:-!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är fräsigt att vara stammis...