söndag 15 februari 2009

Simhallen

Var i simhallen med Rufus (medan Peter var hemma och städade) och holy smoke, jag är HELT färdig (och då har jag inte ens simmat … eller … jag kan ju inte simma, så det är ju inte så jättekonstigt). De har en skitbra småbarnsavdelning med rutschkana, liten bubbelpool, vattenstrålar som man själv kan trycka igång, en jättepingvin och något slags vattenkulspruta som de lite äldre kidsen missbrukar. Jag är den enda föräldern som plumsar runt och åker i vattenrutschbanan och trycker ner mig själv i bubbelpoolen (försöker undvika att tänka på hur mycket kiss det måste vara i de där poolerna). Mammorna brukar sitta påklädda på kanten eller stå en bit bort och se uttråkade ut. Papporna står antingen och hejar på eller ligger som strandade sälar i någon av minipoolerna. Jag var tvungen att muta Rufus med choklad för att få upp honom tillslut.

Värst i veckan
1. Alla vidriga artiklar om VKS där årets virus beskrivs som det värsta och mest aggressiva någonsin och ohyggligt smittsamt. Samt alla handfasta bevis på gator, tunnelbaneperronger och i köpcentrum att det faktiskt är så. Fan att man som emetofob ska behöva vara skräckslagen åtminstone fem månader om året i det här jävla landet.
2. Vår diskmaskin har pajat. En ny är beställd, men innan den är installerad får vi spendera timmar varje dag med att diska. Så jävla tråkigt. Hela helgen har bara varit disk och tvätt och städ. Fattar inte hur andra människor med småbarn hinner med något annat.
3. Alla hjärtans dag. Allt är vidrigt med den traditionen. Och då är jag inte ens singel.
4. Att jag fortfarande ser mer fet än gravid ut. Kanske för att jag ÄR mer fet än gravid.
5. G är i Portland, Or. Och jag är inte där. Trots att det nästan inte finns något ställe jag hellre skulle vara på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Två barn, ingen diskmaskin, ingen tvättmaskin. Hela helgens nöje!

Vilken simhall, förresten? Låter skoj! (Om vi köper hämtmat kanske vi har tid att gå dit?)

Tittip sa...

Ja, hämtmat är en räddning. Fast det där med källsortering förstör ju lite av tidsvinsten, man måste ju diska alla jävla plastbyttor.

Simhallen är den i Skärholmen. Förstås.