söndag 7 januari 2007

Ännu en tevelista

Åh nej, jag har den där JÄVLA Bockarna Bruse-låten på hjärnan. Det är något av det värsta med barnmusik (förutom allt annat – t.ex. att man bara kan välja mellan klämkäcka barn och sångerskor som sjunger ”fint”) – den sätter sig som klister i hjärnan, jag vaknar mitt i natten med frasen ”Nej, nej, nej, ta inte mig, ta den som är efter mig”.

Någon som vet om man förväntas ge dricks när man klipper sig? Jag har aldrig gjort det, men nu har de börjat med såna där taxikvitton (med en rad där det står ”extra” på) och jag tycker att de kollar konstigt på mig när jag bara betalar vad de säger att de kostar.

G och Charlie ringde häromdagen. Därborta var klockan fyra på natten, de hade varit på barrunda och var just i färd med att lägga in en kaka i form av Superman i brödrosten. Sådant som får en att längta till USA igen.

Förvånansvärt bra teve på sistone:

1. Traffic
Bara en sån sak som att den utspelade sig i Seattle. Lite konstigt blev det dock att huvudpersonen – den hemliga agenten – såg ut precis som klämkäcka Jonas Leksell (fast med högre hårfäste).

2. Tusenbröder
Efter idel bottennapp – Snapphanar och Den som viskar är bara två serier jag önskar att jag inte slösat någon tid på – med usla skådisar, styltiga repliker, krystade handlingar, den eviga sopiga svenska ljudtekniken (dvs mummel när folk pratar och öronbedövande dån vid musikpartier) dyker åter en pärla upp som gör att man fattar att det faktiskt GÅR att göra bra teve i Sverige också. Det är faktiskt synd och skam att Ola Rapace ska sluta som skådis.

3. Amazing Race
Okej, det är repris från 2004, men jag följer det slaviskt – förutom spyavsnittet i Budapest (ett avsnitt jag av misstag såg när jag var i USA och därefter har haft mardrömmar om) är det en av de bästa dokusåporna. Paren – de dejtande modellerna, den hustrumisshandlande entrepenören, body buildarna – uppfyller alla fördomar om amerikaner. De är vidriga mot varandra och alla i sin omgivning och har alltid en klyscha till övers när det är dags att sammanfatta dagen.

4. Alla filmer där Ben Stiller är med
Det är så fruktansvärt roligt med passive-agressive människor. Om man slipper träffa dem.

5. AFV
Ja, jag ÄR en pensionär, kan inte hjälpa det, tycker det är fantastiskt roligt med pratande hundar, barn som ramlar, folk som får slag i skrevet. Men programledaren är übervidrig.

Inga kommentarer: