tisdag 26 juni 2007

Doktor Bombay i förorten

När vi gick förbi dörren till tvättstugan öppnades den och ut kom ... Doktor Bombay. Eller åtminstone någon som såg exakt ut som han, till och med glasögonen var likadana (som sällskap hade han en rågblond svensk tjej som såg sådär präktigt skinnryggsäckigt kulturig ut, det var lite svårt att ta in den bilden, speciellt som hon verkade hysa sån oerhört stor respekt för honom). Så sen gick jag och Peter och gnolade tvångsmässigt ”Calcutta, I am a taxidriver in Calcutta” resten av dagen. Vad är det MED den låten egentligen? När den var hyfsat ny var jag och G i USA, vi sjöng på den så mycket att Charlie fick den på hjärnan – utan att ens ha hört originalet. Under en roadtrip på landsbygden stannade vi vid en farm och köpte en jättelik påse med de godaste körsbär jag någonsin ätit. Fast vi åt för mycket, typ tills vi nästan sket på oss. Då började sadoleken ”Nästa som sjunger Doktor Bombay måste äta tre körsbär.” Ah, those where the days ...

Vi gjorde en utflykt till 4H-gården (en fjording och en shettis tycks vara baspaketet i alla 4H-gårdar) i Axelsberg igår för att Rufus skulle få spana in lite djur. Där fanns världens roligaste kanin, den såg ut som ett litet lejon, eller som något ur Pokémon. Givetvis vimlade det av sådana där skönt besserwissriga 9-10-åriga brudar också som hade memorerat varje djurs hela levnadshistoria. Framme vid fjordingen Fjodor utspelade sig följande bisarra samtal mellan mig och en av nioåringarna:
Hon (med artig ”vuxenröst”): Har du haft barn någon gång?
Jag: Eh ...
Hon (lite generad): Eller ... det ser jag ju, att du har honom (syftar på Rufus som dreglande betraktar hästen).
Jag: Ja, det här är faktiskt de första levande djur han ser.
Hon: Verkligen? De första levande djur han ser?

För det första är det ju inte som att vi dagligen visar upp en massa döda djur för Rufus (förutom en och annan räka ibland). För det andra ser han ju katterna så mycket att det första riktiga ord han sagt är katt.

Usch, i natt drömde jag att min roman blev recenserad i SvD och det var så uppenbart att recensenten inte ens hade läst boken, det stod ingenting om handling eller språk eller karaktärer utan hela recensionen var en krystad jämförelse med någon av Justin Timberlakes sämsta låtar.

På min läslista just nu:

1. Melissa Banks – Drömstället
Läser den just nu, skitbra, älskar hennes slöa och måttligt lyckade brudar.

2. Charles Burnes - Blackhole
Enligt Peter en av världens bästa seriealbum.

3. Legs McNeil & Jennifer Osborne – The Other Hollywood – The Uncensored Oral History of the Porn Film Industry(sorry Anna, det dröjer ett tag innan du får tillbaka den, har inte hunnit börja läsa den än)

4. Maria Sveland – Bitterfittan”En vildsint uppgörelse med kärleksmyten, moderskapet och hela skitkulturen som tenderar att färga allt i falskt kukrosa.” enligt Norstedts hemsida. Låter lovande.

5. Boken som Gary Ridgways (aka Green River Killer) exfru skrivit om honom. Herregud, snart kan jag vara med i 10 000-kronors frågan på ämnet Green River Killer.

Inga kommentarer: