onsdag 16 maj 2007

Glada upptäckter

Tog mig – hör och häpna – in till Söder och käkade lunch med Helena och hennes son Benjamin igår. Vi traskade runt lite i Tanto, gick till Drakenbergsparken, och det är så FINT nu – vita blommor i drivor längs gångvägarna. Fast det är fint här i Skäris med, med hägg och kastanjer som blommar och syréner som snart slår ut. Och fontänerna nere på torget är igång. Eller "vattenspeglarna" som det så fint hette på planeringsstadiet. Som om bostadsområdena först nu växt i sig själva och visar upp den utopi stadsplanerarna förhoppningsvis hade. Då, i början av sjuttiotalet, innan träden hunnit växa sig stora, måste det ha sett rätt miserabelt ut här i kvarteret. ”Riv Skärholmen!” som DN skrev efter invigningen.

De senaste dagarnas glada upptäckter:

1. Street
Jäpp, som sista person i hela Stockholm har jag nu varit på Street. And I love it! Så fint med mosaiken och det glittrande vattnet nedanför och bastparasoller som matchade de precis utslagna syrénerna. OCH man kunde lätt dra in en barnvagn och ha den stående utan att blockera all framfart för de andra gästerna, det fanns till och med skötbord på toaletten. Plus att maten var god (eh, det kanske skulle stå först? Borde rimligtvis vara det viktigaste på en restaurang. Men man börjar tänka rätt konstigt när man ständigt drar runt på en barnvagn lika stor som en mindre bil).

2. Två påsar Go Nuts för 15 kronor på Coop
Eftersom det är ”kort datum” – som ändå sträcker sig flera veckor fram i tiden. Det här är mycket märkligt eftersom något av Coop Skärholmens signum verkar vara att sälja för gamla varor till fullpris. Pensionärerna ser väl för dåligt, kanske. Men jag tackar och tar emot (och göder min sambo eftersom jag själv går på diet).

3. Filmer på biblioteket
Var där idag en sväng för att låna en bok och fick se att de hade massor med bra filmer – inklusive sådana jag länge velat se men inte lyckats hyra. Som ”Alla mår bra.” Lånade två stycken. Alldeles gratis i en vecka.

4. Rufus har fått en tand!
Det är alltså därför han dreglat som en rabiessmittad hund på sistone.

5. Dagisen är bättre än sitt rykte
Har hittills kollat in fyra (kommunala) dagis i Skärholmen och Sätra och åtminstone tre av dem verkar hur bra som helst. Hyfsat små grupper, roliga aktiviteter, personal som jobbat där länge och verkar engagerade i sitt jobb, utflykter till skogen regelbundet, mycket ritande och gympande, bra gårdar, eget kök där maten lagas från scratch, nyfikna barn som verkar glada.

6. Project Runway börjar snart igen.
Jag räknar dagarna!

Inga kommentarer: