torsdag 15 mars 2007

Tro intepå det

Fan vilken mediehora jag har blivit. Dagbok för Falu Kuriren förra veckan, och igår träffade jag en journalist från Södra Sidan som ska skriva artikel om Skärholmenböcker.

Tro inte på det – ”härliga” saker som inte alltid är så himla kul:(nej, nej, jag är väl aldrig subjektiv, det här är den enda sanningen)

Myt: Gud vad härligt att åka hölass!
Sanning: Hö sticks som fan, man får långa röda revor av det på all bar hud, höbosset fastnar i allt svett. Dessutom känner man sig som en idiot när man sitter där och skumpar på lasset (säkert iförd nån ful keps) och passerar skolans coolaste.

Myt: Tänk vad härligt att bo i kollektiv med sina kompisar!
Sanning: Kompisar ska man ha kul med. Dricka sprit. Tala ut. Gråta ut. Hjälpa. Bli hjälpt av. Man ska INTE bråka med dem om vem som aldrig diskar, att hyran är försenad, att man vill sova när den andra vill ha efterfest. Då blir det bara skittråkigt att umgås. Om ryktet om festkollektivet dessutom sprids bland stadens alla pundare kommer ni snart att hitta nån tandlös man som sitter och ylar i köket också. Fast det kanske inte gäller alla kollektiv, sorry, jag kom visst bort en aning från ämnet.

Myt: Det skulle vara jättehärligt att bo på landet!
Det som är bra med Stockholm är att det finns vatten och natur typ överallt. Då behöver man ju inte flytta ut på landet. För landet är inte i första hand soliga sommarängar och smultron på strån – det är tre bussar om dagen som kan ta en till närmsta stad, och hoppsan, en av dem blev visst inställd. Det är totalt jävla mörker på kvällarna och alla vet vem alla är och vad alla gör (”Ja, Per-Erik kom hem på fyllan igår han hörde jag, pälsmössan hans låg på infarten och spytt i snödrivan hade han gjort också”). Det är en enda skola till barnen, och blir barnen mobbade där så – tough shit.

Myt: Men det är ju så hemskt med Linda Rosing och alla de här dokusåpabrudarna, de blir ju förebilder för unga tjejer, tjejer som tror att man måste operera brösten för att duga.
Sanning: Vem bestämde helt plötsligt att alla tjejer är stenkorkade och saknar egen vilja? Det är väl ingen jävel som har de här brudarna till förebild, om jag vore ung tjej skulle jag bli förolämpad över att någon ens kunde föreslå det. Sluta kränka småtjejer med såna beskyllningar! Det där med förebilder är förresten en enda stor mediemyt. Vem går egentligen runt och har förebilder sådär till vardags?

Inga kommentarer: