måndag 23 oktober 2006

Dubbelmoral

97% av barnen i förskolan här i Skärholmen har ett annat förstaspråk än svenska. 97%!!! Å andra sidan, har man en pappa som är bibliotekarie och en mamma som är barnboksredaktör och författare vore det väl en bragd om man INTE utvecklar sitt språk. Och om inte ens vi vågar sätta vår unge på dagis härute av rädsla för att han/hon ska bli usel på svenska – vem ska då våga och känna att förutsättningarna hemma är så pass bra att man vågar chansa? Fast det blir nog dagis i Sätra där det ”bara” är 82% som har annat förstaspråk än svenska.

Nu är magen så stor att inga resårbyxor sitter uppe längre.

Kollar på Faktum och blir åter så jävla förbannad över hur nåt slags snedvriden ”moral” uppifrån hindrar folk från att leva hyfsat normala liv med subutex eller metadon. Det är som det där argumentet att det skulle bli fler narkomaner om det delas ut fria sprutor. ”Åh, kolla, man får fria sprutor här, då måste jag passa på att testa heroin.”

Moralens träskområden:

1. Narkomanvården

2. Amning
Det råder typ tystnadsplikt om hur man bär sig åt om man inte kan eller vill amma. Nämn ”mjölkersättning” för en barnmorska och hon tittar på dig som om du vore ett barnmisshandlande monster och börjar hyperventilerande med sitt mantra: ”Alla kan amma, det handlar bara om teknik.”

3. Antidepressiva mediciner
Folk som aldrig har haft en depression i hela sitt liv älskar att plädera för att ”i dagens samhälle får man inte längre vara ledsen ibland, man måste ta lyckopiller och vara glad hela tiden.” Eller: ”Läkare bara skriver ut lyckopiller när man egentligen behöver prata med någon.”
Nej. Man blir inte konstant lycklig av lyckopiller. Däremot kan man ha och behålla ett jobb, man kan klara av att gå utanför lägenheten, man slipper vara paniskt rädd för att ringa ett telefonsamtal – kort sagt, leva ett hyfsat normalt liv. Varför är det så jävla provocerande?

4. Den kristna högern (huvudsakligen i USA, men believe me, det kommer att sprida sig här med)
Hur kan man vara emot abort med argumentet att man inte har rätt att ta någon annans liv och samtidigt vara högljudda förespråkare för dödsstraff?

5. Vår nya regering

Inga kommentarer: